ŞIRNAK / MERKEZ - Gazipaşa İlkokulu

Gazipaşa İlkokulu

GÜNDOĞDU MAHALLESİ NAZAR SOKAK NO16 GAZİPAŞA İLKOKULU/ORTAOKULU MERKEZ / ŞIRNAK
Vizyon
VİZYON: Gelecekte olmak istenen yerin ve bu yere gidişin yol haritasıdır. Vizyon cümlesi, organizasyonun ulaşmak istediği en uç nokta ve durumu, ilerlenecek yönü gösterir. OKULUMUZUN VİZYONU: Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Kurumun içindeki ve dışındaki herkese kim olduğumuzu ve ne yapmaya çalıştığımızı anlatır. Misyon ifadesi; ne yaptığımızı, kime yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, neden yaptığımızı belirler. Misyon; kurumun değerlerine dayanmalıdır. OKULUMUZUN MİSYONU: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuzun Tarihçesi Gazi İlköğretim Okulu 1982 yılında Eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 1982-1983 Yılında 16 derslikli bir okul olarak Eğitim Öğretime açılmıştır. Mahalle nüfusunun sürekli göç alması ve artması nedeniyle sınıflardaki öğrenci sayısı oldukça fazladır. Bu yüzden, kullanılmayan bölümler düzenlenerek derslik haline getirilmiş ve derslik sayısı 19´a yükseltilmiştir. Okulumuzda, 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Okul Öncesi Eğitimi verilmeye başlanmıştır. 2005 yılında Bilgi Evi hizmete açılmıştır. 17 Ağustos 1999 depremi ile hasar gören okul binasına, 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında güçlendirme çalışması yapılmıştır. Sınıf mevcutlarımız 40-50 arasında olup Okulumuzda Kadrolu 38, Ücretli 14 olmak üzere toplam 52 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Okulumuzda Bilgisayar Laboratuarı, Fen Laboratuarı, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, Kütüphane, Çok Amaçlı Toplantı Salonu ve Özel Eğitim Sınıfı bulunmaktadır.
Öğretim Şekli :NORMAL
08:30-15-20